Ons onderwijs

Wij werken met 4 basisgroepen: groep 1-2, groep 3-4, groep 5-6, groep 7-8. Gemiddeld zitten er in een basisgroep 20 tot 25 kinderen. Op elke basisgroep werken er twee vaste onderwijsprofessionals (leerkrachten en ondersteuners). Zo kunnen wij in kleine groepjes instructies geven. Met de inzet van twee wissellokalen kunnen wij de kinderen ook in kleine groepjes instrueren of begeleiden. 

 

Groep 1-2 en VVE 

De Blinkerd is een VVE-locatie (voor- en vroegschoolse educatie). VVE wordt ingezet om de ontwikkeling van peuters en kleuters te stimuleren en zo achterstanden te voorkomen. De Blinkerd (groep 1-2) en De Twinkel (peuters) werken intensief samen. 

Op De Blinkerd werken wij daarom ook met een TAALGROEP. In een taalgroep zitten 8 tot 10 kinderen uit groep 2. Zij krijgen 8 uur per week (onder schooltijd) EXTRA taalaanbod van een leerkracht.

 

Wij vinden het belangrijk dat kinderen die net in Nederland zijn zich fijn en veilig voelen op school. De Nederlandse taal leren is dan een belangrijke stap. Voor kleuters die net in Nederland zijn en de taal nog niet spreken, hebben wij een NT2(Nederlands als tweede taal)-specialist die de kinderen extra komt begeleiden bij het leren van de taal. 

 

Onderwijs

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren