Waar je als kleine school, groot in kunt zijn!

 

Schoolplan De BlinkerdOp De Blinkerd kijken wij met een open houding naar kinderen, met elke keer de vraagโ€ฆ.

Hoe kijk jij? Hoe denk jij? Hoe leer jij en wat heb jij nodig?

 

Wij blinken uit in het verzorgen van goed onderwijs EN in het begeleiden van onze kinderen en ouders in de wijk RUWAARD.

 

Lees ons schoolplan

Het laatste nieuws

๐Ÿ’š GiGa Groen op de Blinkerd ๐Ÿ’š
๐Ÿ’š GiGa Groen op de Blinkerd  ๐Ÿ’š
Het kinderboekenweekthema van dit jaar is GiGa Groen. Denk aan planten, de dieren, het klimaat. Maar ook gewoon aan de kleur groen. Met behulp van een aantal leerlingen zijn er ook themaboekenhoeken ingericht op school. Vandaag hebben de leerlingen groepsoverstijgend gewerkt. ๐Ÿ’š Allereerst hebben de leerlingen van groep 7 en 8 een prentenboek voorgelezen aan een groepje. Daarna zijn ze aan de slag gegaan met het maken van een grote poster over dit boek. Met tekeningen en plaatjes uit tijdschriften hebben ze het verhaal uitgebeeld of naverteld. Neem nu de poster van het boek 'Een blaadje in de wind', waarbij we zien bij welke dieren het blaadje allemaal langsgewaaid is. Er werd heel goed en leuk samengewerkt. In de diverse groepen wordt er de komende weken op verschillende manieren gewerkt rondom het kinderboekenweek thema. Zo gaan groep 1-2 aan de slag met de herfst๐Ÿ๐Ÿ•ท, krijgt groep 3 een tijger in de klas ๐Ÿ…, krijgt iedere leerling van groep 4-5 een eigen plantje om voor te zorgen, gaat groep 6-7 meedoen met een quiz ๐Ÿ’ก en een robot maken ๐Ÿค– en gaat groep 7-8 met de groei van een boon aan de slag ๐ŸŒฑ. Daarnaast zal het thema verwerkt worden in onder meer de muziekles, handvaardigheidsles, begrijpend lezen en andere vakken. Met als mooie afsluiter de BlinkUit Viering op vrijdag 21 oktober. ๐Ÿ’š
10 oktober
Lees verder
Groep 6-7 van de Blinkerd uitgeroepen tot leesmiljonairs van de Gemeente Oss
De laatste dag van dit schooljaar is groep 6-7 nog in het zonnetje gezet door Bibliotheek Oss. Zij hebben namelijk gewonnen en zijn DE leesmiljonairs van de gemeente Oss geworden. Als prijs hebben we een vogelhuisje en stroopwafels en natuurlijk deze toptitel in ontvangst mogen nemen. Wij wensen iedereen een fijne vakantie met veel leesplezier!
22 juli
Lees verder
Kalender
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren