Anja van Luik-Remmits Anja van Luik-Remmits
Michael Reefs op de Blinkerd

Eindelijk was het vandaag zo ver....

Michael Reefs, kinderboekenauteur, komt naar de Blinkerd. Meneer Anton van Bibliotheek Oss heeft vakantie, maar is nu gewoon bij ons op school, zo speciaal is dit. Ook waren er een fotograaf en journalist op onze school. 

 

Michael Reefs schrijft al sinds zijn 12e jaar verhalen. Hij vond lezen vroeger echt niet leuk, totdat hij op zijn 17e op de PABO in aanraking kwam met kinderboeken. Maar hij miste iets... Boeken met een hoog fantasiegehalte die gebaseerd zijn op games en films en actie. En laten zijn boeken nu al deze ingrediënten bevatten. Hij is auteur van meerdere series: Bram en het zoldermysterie, waarvan er al 4 delen verkrijgbaar zijn. De Biebbende waarvan nog 2 delen uit gaan komen. De tempeljagers waarvan binnenkort het vierde deel uit gaat komen en wij de cover al hebben mogen zien. En het geheim van klavertjesplein heeft hij ook geschreven. Daarbij maakt hij zelf de promotiefilmpjes voor zijn boeken, knap he! 

 

Groep 5-6 heeft vanmiddag nog meer uitleg gehad over Bram en het zoldermysterie en dat Bram via een bijzondere doos op zolder kan reizen. Hier leert hij andere kinderen kennen en ook meer over de verschillende landen. In de boeken zitten ook QR-codes met nog meer informatie over de steden en landen waar Bram terechtkomt. De kinderen hebben geboeid geluisterd. Als afsluiter moesten we nog woorden moeten zoeken met uv-licht, die een zin vormen, die op de ansichtkaarten van Bram uit de diverse landen verstopt stonden.

 

Groep 7-8 heeft deze middag kennis gemaakt met alle boeken van Michael. Bram en het zoldermysterie, de biebbende met zijn mooie illustraties, de tempeljagers en het geheim van het klavertjesplein. Zo kunnen de leerlingen zelf kiezen welk boek of welke serie aanspreekt en ze willen lezen. 

Wisten jullie trouwens dat de tempeljagers deel 1 genomineerd is door de kinderjury? Aanstaande woensdag wordt bekend gemaakt op welke plaats dit boek in de top 3 geplaatst is. Superspannend dus.

Tevens hebben we mogen zien hoe een illustratie voor een boek tot stand komt.

Als afsluiter heeft deze groep nog een quiz mogen doen en de winnaar heeft een mooie poster van de tempeljagers gewonnen.

 

Iedere leerling heeft een ansichtkaart en boekenlegger van Bram en het zoldermysterie ontvangen. Michael heeft namens ons een beker met daarop de cover van de tempeljagers en de tekst: Bedankt voor je toffe bezoek. Basisschool de Blinkerd Oss met daarin een zak toffifees mogen ontvangen.

 

Waar een kleine school groots in mag zijn.

Trots op deze mooie, leesplezier-vergrotende, inspirerende, leerzame, leesbevorderende, kennis-met-een-auteur-maken, gezellige middag.

 

 

Gesigneerde boeken zijn te bestellen via

https://www.boekenvanmichael.nl/c-4204833/boeken/

Gepubliceerd in 'Blog van Groep 56'

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren