Nieuws

Groep 6-7 van de Blinkerd uitgeroepen tot leesmiljonairs van de Gemeente Oss

De laatste dag van dit schooljaar is groep 6-7 nog in het zonnetje gezet door Bibliotheek Oss. Zij hebben namelijk gewonnen en zijn DE leesmiljonairs van de gemeente Oss geworden. 

Als prijs hebben we een vogelhuisje en stroopwafels en natuurlijk deze toptitel in ontvangst mogen nemen. Wij wensen iedereen een fijne vakantie met veel leesplezier!

Published in 'Blog van 6,7'

zomerfestival Ruwaard 26027-28 juli

Beste allemaal, 

 

Graag brengen wij het Zomerfestival Ruwaard bij jullie onder de aandacht. Samen met de ouderen van de Sterrebosflat gaat de kinderen creatief aan de slag om de tuin bij Wijkhuis De Haard mooier te maken. 

 

In de bijlage de flyer met meer informatie. 

 

Veel plezier!! 

 

zomerfestival Ruwaard

Published in 'Blog van 0/1'

BHV BRAND herhaling

Vandaag hebben een aantal van de juffen weer een herhalingsles BHV onderdeel brand gehad.

Naast dat we regelmatig met de kinderen een ontruimingsoefening houden, hoort dit er natuurlijk ook bij. 

Theorie weer opgefrist, brandje geblust. 👩‍🚒🧑‍🚒

Published in 'Blog van 6,7'

4 daagse de Blinkerd

Hebben jullie ons al gezien?! Wij lopen met de Blinkerd de Osse 4-daagse! 

 

Dag 1 route Geffense Plas

Dag 2 route Hooghuis Stadion

dag 3 route de Rusheuvel

Morgen is het de laatste dag. En lopen we de route bij en in de stad; de Heuvel.

 

Hopelijk zien we meerdere van jullie om ons te begroeten in de stad tijdens het feestelijke onthaal. Wij hopen rond 19.30-19.45, onder muzikale begeleiding, richting de finish te lopen. Tot morgen !

Published in 'Blog van 6,7'

Zomercarnaval

We hebben we dit jaar voor het eerst een 'zomercarnaval' gevierd. Een dag die bestaat uit leuke activiteiten zoals; dansen, muziek, schmincken en iets lekkers. 

Dus hoe leuk was het om vandaag in groepjes salsales te krijgen, zeepjes te maken, geschminckt te worden, of er werd een heuse tatoeage geplakt, cake versieren en deze heerlijk opsmikkelen, te gymmen bij een van de juffen of juist naar de djembé-workshop te gaan!! Tussendoor even met de gehele school pauze houden met een lekker stukje fruit en door naar de volgende activiteit. We hebben de kinderen zien genieten deze ochtend, talenten zijn ontdekt. Aan het einde van de ochtend hebben we ook nog aan de ouders laten zien wat we geleerd hebben.

Via deze weg willen we ook alle ouders die geholpen hebben bedanken voor hun inzet. 

Published in 'Blog van 6,7'

sprookjesfeest op 5 mei in kinderboerderij Elzenhoek

ELzenhoekGemeente Oss is dit jaar gastgemeente voor de Nationale viering van de bevrijding van donderdag 5 mei. 


Van 12.00u- 16.00u staat namelijk alles op de Elzenhoek in het teken van… sprookjes! Dus kom verkleed als je favoriete sprookjesfiguur, laat je prachtig schminken, blaas reuzenbellen met Neptunes en Ariël, maak een ritje op een pony, luister naar een poppenkastvoorstelling van theater Ronzebons, maak een toverstok bij de heksen, maak een glitterflesje bij de elfjes, luister naar sprookjesmuziek op de reuzenschommel en geniet van straattheater overal op het terrein.

 

Zie in de bijlage het programma! 

 

Veel plezier!! 

Published in 'Blog van 0/1'

Warme truiendag ontwerpwedstrijd.

Wij hebben als school onlangs meegedaan met de warme-truiendag. Dit voor minder energieverbruik, de opwarming van de aarde tegen te gaan en dus voor een beter klimaat.

Vanuit kinderboerderij de Elzenhoek was hier ook een ontwerpwedstrijd aan verbonden, waar meerdere klassen aan mee hebben gedaan.

De winnaar van de wedstrijd zit bij ons in de klas !! Hoe leuk is dat. Vandaag heeft Mitch uit groep 6 zijn prijs in ontvangst mogen nemen; met de alpaca wandelen en hij heeft ook een mooi, leerzaam boek gekregen. 

Published in 'Blog van 6,7'

Maandag 21 maart mag je in het ROOD naar school komen!!!

Maandag start de week van de Lentekriebels op de Blinkerd en om deze week feestelijk te starten mogen alle kinderen in het ROOD of moet iets ROODS naar school komen! 

 

Veel plezier met de WEEK van de LENTEKRIEBELS!! 

 

 

Published in 'Blog van 0/1'

Warme truiendag vrijdag 11 februari

Aanstaande vrijdag 11 februari is het weer Warmetruiendag, de grootste klimaatactie van Nederland die energieverspilling te lijf gaat. 

Waarom? De trui staat symbool voor het ‘zelf doen’.

In Nederland gebruiken we ongeveer een kwart van de energie om gebouwen te verwarmen. Dat is natuurlijk zonde. Daarom doen we dat in ieder geval voor één dag per jaar anders. We zetten deze dag de verwarming 1 graad lager en trekken onze dikste trui aan. Zo besparen we wel 6% energie en CO2 per graad. Als heel Nederland dit komende vrijdag doet, besparen we 6,3 miljoen kilo CO2 op 1 dag.

 

Wij doen hier als Blinkerd ook aan mee. Morgen mogen de kinderen dus een lekkere, warme trui aan naar school. Wij zetten de verwarming een graadje lager.

 

Daarnaast organiseert de kinderboerderij een wedstrijd wie de mooiste trui kan versieren. 

In de bijlage hieronder vind je een tekening van een trui. Het is de bedoeling dat ze de trui zo mooi mogelijk versieren, door te plakken, kleuren, tekenen, verven of iets anders creatiefs. Hier wordt in een aantal klassen ook aan meegedaan, maar wellicht vind uw kind het leuk om thuis ook te knutselen en kleuren.

Maak een foto van het eindresultaat en mail deze naar: nme.elzenhoek@oss.nl.

Wie weet wint uw kind een leuke prijs, zoals met een dierverzorger mee op voerronde op de kinderboerderij of een van de andere leuke prijzen! Het insturen van de foto van de versierde trui kan tot 1 maart.

 

Klik om de bijlage te openen: https://nmegids.nl/algemeen/lesaanbod/downloadmailingbestand.php?f=bijlage10102.pdf

Published in 'Blog van 6,7'

vandaag nieuwsjaars-activiteit op school

Vandaag komt de foodtruck 'bakken op hakken'  voor alle kinderen een nieuwjaarsontbijtje verzorgen. Uw kind hoeft niet uitgebreid te ontbijten thuis. 

 

De beste wensen van TEAM en MR DE BLINKERD voor 2022 

 

]bakken op hakken

Published in 'Blog van 0/1'

Escaperoom groep 6-7

Als de juf ziek is en er zijn geen invallers beschikbaar, kunnen we voortaan gebruik maken van Qrabbelaars. Een qrabbelaar is iemand die vanuit het beroepsveld voor de klas komt. Dit kan een architect zijn, een mode-ontwerpster, musicaltalent, wetenschapper,... U kunt hierbij bijna alle beroepsvelden benoemen. 

Vandaag hebben we in de ochtend juf Petra in de klas gehad en met haar hebben we een escaperoom gespeeld. Door middel van rekenen, puzzels, spelling, ontcijferen, logisch nadenken, tekenen en taal hebben we alle schatten kunnen openen.

De reacties van de kinderen waren enorm lovend. Zowel de puzzels oplossen voor de escaperoom, als het zelf in geheimschrift schrijven was enorm leuk en leerzaam. 

Published in 'Blog van 6,7'

Voorleesmiddag op de Blinkerd

Wat was het weer een feest! Voorleesmiddag!

 

Groep 7 en 8 lazen voor en daarna maakten ze samen een poster over het boek! 

In ons trappenhuis een mooie galerij! Komt dat zien! We zijn supergrote! 

Published in 'Blog van 0/1'

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies preferences